Αλλάζει η εικόνα στα βυζαντινά τείχη στη Θεσσαλονίκη

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της ζώνης πρασίνου

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, στην τελευταία της συνεδρίαση, ενέκρινε σχετική πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για ανάπλαση της ζώνης πρασίνου στην οδό Επταπυργίου.

Η ανάπλαση στα βυζαντινά τείχη στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί σχετικά άμεσα και σίγουρα η παρέμβαση αυτή θα αλλάξει ουσιαστικά και προς το καλύτερο την εικόνα της περιοχής.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου μίλησε για μία εμβληματική περιοχή στην πόλη και τόνισε πως επιβάλλεται να γίνουν στο σημείο αυτό παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Για το έργο αυτό υπάρχει, επίσης, απόφαση της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Τρία ακόμη έργα πρασίνου στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε τρία ακόμη έργα πρασίνου στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά.

Διαβάστε επίσης
24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά - Με συγκεντρώσεις και χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών προβλέπεται η δημιουργία πράσινων δωμάτων σε τέσσερα κτίρια δημοτικών υπηρεσιών, με σκοπό την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος σε μια πυκνοδομημένη περιοχή με πολυόροφα κτίρια.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης προβλέπεται η δημιουργία πράσινης διαδρομής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στον Δήμο Παύλου Μελά προβλέπεται, τέλος, η ενεργειακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες και κοινόχρηστους χώρους.

Η Βούλα Πατουλίδου επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ γνωστοποίησε ότι η πρόσκληση για τη «δημιουργία, αναβάθμιση πυρήνων πρασίνου, πράσινων διαδρόμων, πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων» πήρε παράταση ως τις 18 Δεκεμβρίου, συνεπώς αναμένονται και άλλες προτάσεις Δήμων για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *