Η πιο όμορφη διαδρομή για περπάτημα στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Μία όαση πρασίνου δίπλα στις πολυκατοικίες

Αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο όμορφη διαδρομή για περπάτημα μέσα στην πόλη, αν όχι, συγκαταλέγεται στις καλύτερες, μαζί φυσικά με την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η μαγική αυτή διαδρομή, που βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην πόλη, αποτελείται από ένα υπέροχο φυσικό μονοπάτι, που το οριοθετούν και το «συνοδεύουν» δέντρα.

Μία πραγματική όαση πρασίνου, που… ξεφύτρωσε ανάμεσα σε πολυκατοικίες, και που όταν τη διασχίζεις, μεταφέρεσαι μεμιάς σε μία άλλη πραγματικότητα.

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Πρόκειται για τη διαδρομή που βρίσκεται στην περιοχή της Κάτω Τούμπας και της Πυλαίας, στην οδό Δήμου Τσέλιου, το λεγόμενο Ανάχωμα, όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι, ή Ρέμα Τούμπας, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Το μικρό αυτό στολίδι, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, ενώ τις ημέρες της καραντίνας, λόγω της πανδημίας, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για περπάτημα μέσα στην πόλη.

Ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής, αποτελεί σημείο συνάντησης, άσκησης και αναψυχής των κατοίκων, που απολαμβάνουν τη γραφική ομορφιά του και τη βόλτα ανάμεσα στα δέντρα.

Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε πεύκα, κυπαρίσσια και άλλα δέντρα, διάφορα περάσματα και όμορφα γεφυράκια, καθώς και το ρέμα.

Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που το διασχίζουν καθημερινά, μόνοι, με παρέα ή μαζί με τα ζωάκια τους, κάνουν γυμναστική, τζόκινγκ και βόλτες που τονώνουν το ηθικό και γαληνεύουν την ψυχή τους.

Δύο είναι οι επιλογές που έχει κάποιος αν θέλει να διασχίσει το Ανάχωμα: η μία φυσικά, στο χωμάτινο μονοπάτι, κάτω από τα δέντρα και πάνω ακριβώς από το ρέμα, και η άλλη, που βρίσκεται από πάνω και είναι πεζοδρομημένη, με περισσότερο φως.

Διαβάστε επίσης
Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχήματος στρατιωτικού στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Τι είναι το Ανάχωμα ή Ρέμα Τούμπας

Το Ανάχωμα ή Ρέμα, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα και στην Πυλαία, δίπλα στην Ανω Τούμπα. Ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης και στο δήμο Πυλαίας και διασχίζει την Κάτω Τούμπα, τη Μαλακοπή, την Πυλαία, τη Χαριλάου και καταλήγει στο εργοστάσιο Αλλατίνη.

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Η περιφερειακή αυτή τάφρος, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Μ.Ο.Μ.Α. (Μεικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), για να μαζέψουν τα ρέματα και να προστατέψουν τις περιοχές Τριανδρίας, Τούμπας και Χαριλάου από τις πλημμύρες.

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Στην περιφερειακή τάφρο βρίσκεται το λεγόμενο «ανάχωμα», που χρησιμεύει ως πεζόδρομος και τόπος αναψυχής. Το ανάχωμα εκτείνεται από το μέσο της οδού Επιδαύρου (νοτίως) και Δήμου Τσέλιου (βορείως), διαπερνά την Πυλαία και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Χαριλάου, για να καταλήξει στο λοφίσκο στη στροφή για το δρόμο προς τη Θέρμη και, λίγα μέτρα πιο νότια, έως και την περιοχή του εργοστασίου Αλλατίνη.

Δείτε επίσης: Το άγνωστο… ποτάμι της Θεσσαλονίκης και η «κοιλάδα των αηδονιών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η έκταση του περιπατητικού αναχώματος υπολογίζεται περίπου στα πέντε χιλιόμετρα. Η δε περιφερειακή τάφρος εκβάλλει στο Θερμαϊκό, περίπου στο ύψος της Σχολής Πολέμου.

Θεσσαλονίκη διαδρομή πόλη περπάτημα Ανάχωμα Ρέμα Τούμπας

Με πληροφορίες από findglocal.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *