Σέιχ Σου: Ο φυσικός πνεύμονας της πόλης που μετατρέπεται σε… σκουπιδότοπο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου καναπές σκουπίδια

Μέχρι και ολόκληρα σαλόνια θα βρείτε στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Κανένας σεβασμός, κανένας ηθικός φραγμός, καμία περιβαλλοντική συνείδηση στο… δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Ο φυσικός πνεύμονας της πόλης, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, για πολλοστή φορά μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και σε καμία περίπτωση, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι εικόνες που συναντάμε δεν μας κάνουν εντύπωση.

Υπάρχει ωστόσο κάτι που όχι απλά μας τράβηξε την προσοχή, αλλά μας άφησε με το «στόμα ανοιχτό» με το θράσος κάποιων συμπολιτών μας.

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου καναπές σκουπίδια

Σε κεντρικό σημείο του Σέιχ Σου, κάτω από τον Ζωολογικό Κήπο και δίπλα στο δρόμο, βρήκαμε πεταμένο ένα ολόκληρο σαλόνι.

Που να το πετούσε άλλωστε; Σκέφθηκε πως αντί να επικοινωνήσει με το δήμο και την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να παραλάβει τα ογκώδη αντικείμενα, και να δαπανάει χρόνο, ενδεχομένως και κάποιο ειδικό τέλος αποκομιδής που προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, να το πετάξει πολύ απλά μέσα στο δάσος.

Φυσικά τόσο στο συγκεκριμένο σημείο στο Σέιχ Σου, όσο και σε άλλα, υπήρχαν τα «κλασικά» σκουπίδια, όπως πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, σακούλες, χαρτιά, παπούτσια κτλ.

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου σκουπίδια

Αυτή την περίοδο, ο κόσμος, εξαιτίας και του περιορισμού μετακίνησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιλέγει το πανέμορφο δάσος του Σέιχ Σου για να κάνει την άσκησή του, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να ανεβάσει την ψυχολογία του. Και καλά κάνει…

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ποια τμήματα σχολείων βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου

Οφείλει όμως να σέβεται και το φυσικό περιβάλλον, που τόσο απλόχερα του χαρίζει τα… δώρα του. Οι περισσότεροι προσέχουν και εκτιμούν που η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει αυτό το πανέμορφο περιαστικό δάσος. Υπάρχουν όμως και οι ασυνείδητοι, που δεν έχουν καμία περιβαλλοντική ευαισθησία και παρανομούν!

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου καναπές σκουπίδια

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοια εικόνα. Πολλοί αφήνουν μέχρι και μπάζα και σε άλλα σημεία του δάσους, ίσως πιο απόμερα, ενώ για τα σκουπίδια δεν το συζητάμε…

Εκτός από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ο κίνδυνος της πυρκαγιάς, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους σκουπίδια, είναι μεγάλος, γι’ αυτό καλό είναι, τουλάχιστον να ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου σκουπίδια

Σίγουρα, αξίζει και ένα μπράβο στους εθελοντές που κατά καιρούς οργανώνουν δράσεις ώστε να καθαρίσουν το δάσος του Σέιχ Σου. Θα μπορούσαμε όμως και εμείς, ο καθένας μας, να «βάλουμε» το μικρό μας… λιθαράκι!

Θεσσαλονίκη δάσος Σέιχ Σου σκουπίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *