Θεσσαλονίκη: Πόλος έλξης ο καταρράκτης στο ζωολογικό κήπο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη ζωολογικός κήπος

Πέντε μήνες μετά άνοιξε και πάλι τις πύλες του και από το πρωί πολλές οικογένειες απολαμβάνουν τη βόλτα τους

Ο ζωολογικός κήπος στην Θεσσαλονίκη άνοιξε και πάλι τις πύλες του στον κόσμο, πέντε περίπου μήνες μετά το αναγκαστικό κλείσιμο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Για την Θεσσαλονίκη ο ζωολογικός κήπος στο Σέιχ Σου είναι ένα σημείο αναφοράς τις τελευταίες δεκαετίες. Μια βόλτα εκεί ήταν πάντοτε μια αγαπημένη συνήθεια, που όμως σταμάτησε απότομα το διάστημα της πανδημίας και των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το διάστημα αυτό, η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης προχώρησε σε εργασίες στο ζωολογικό κήπο ώστε στο άνοιγμα να μπορεί να προσφέρει και πάλι όμορφες στιγμές στους κατοίκους της πόλης.

Ετσι, δόθηκε η δυνατότητα στα συνεργεία να δουλέψουν εντατικά για τον καλλωπισμό του χώρου και των εργασιών που κρίθηκαν απαραίτητοι. Η πιο σημαντική παρέμβαση είναι η λειτουργία μετά από 15 χρόνια του καταρράκτη που λειτουργεί στο βορειοανατολικό κομμάτι του χώρου. Πλέον, μπορεί να κανείς να απολαύσει το τρεχούμενο ανακυκλώσιμο νερό που ρέει διαρκώς από το σημείο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ενοπλη ληστεία σε καφετέρια στο Κορδελιό

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και τραπέζια, πινακίδες, κόπηκαν δέντρα που είχαν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο, ενώ έγιναν ηλεκτρολογικές επισκευές και καθαρισμός σε διάφορα σημεία.

Σήμερα, πρώτο Σάββατο όπου ο ζωολογικός κήπος άνοιξε τις πύλες του, από νωρίς οικογένειες επισκέφθηκαν το χώρο για μια όμορφη βόλτα. Τα παιδιά είχαν και πάλι τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα ζώα, πάπιες, χήνες, πρόβατα, κατσίκια και άλλα. Ομως, ο καταρράκτης ήταν ο πόλος έλξης, με τον κόσμο να τον επισκέπτεται να βγαίνει φωτογραφίες.

ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *