Αγριος καυγάς Μπαλάσκα – Μαντά στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε» ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

Αγρια κόντρα για το θέμα της αστυνομικής βίας είχαν στον “αέρα” της εκπομπής “MEGA Σαββατοκύριακο” ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.

“Πιστεύω ότι κάποιοι ενδεχομένως να μην θέλουν νεκρό αστυνομικό αλλά νεκρό πολίτη. Να θέλουν κάποιος αστυνομικός να σπάσει από όλη αυτή την ασφυκτική πίεση.

Το ότι ψάχνουν άλλο Κορκονέα είναι γνωστό” είπε ο κ. Μπαλάσκας για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες, ενώ σχετικά με τις συγκεντρώσεις έκανε λόγο για “άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις”. “Μιλάμε για στημένες καταστάσεις. Να ρωτάτε τους πολιτικούς όχι τους εν ενεργεία αστυνομικούς”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα για υπέρμετρη αστυνομική βία, ο συνδικαλιστής είπε:

“Όπου υπάρχει καταγγελία να διερευνηθεί. Αλλά δεν πρέπει να φοβήσουμε το αστυνομικό προσωπικό που τραβάει το λουρί και την πίεση και όλο το ζόρι. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί.

Να μην ξύνουμε το επαγγελματικό συναίσθημα των αστυνομικών και μιλάω σαν εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Καλά κάνει η Αστυνομία και ερευνά μέσω των μηχανισμών της τυχόν αυθαιρεσίες των αστυνομικών. Άλλα όχι να λέμε ότι έχουμε 500 περιπτώσεις παραβιάσεων ατομικών ελευθεριών από αστυνομικούς”.

Οταν ο Θεόδωρος Μαντάς του είπε ότι για τα περιστατικά βίας “δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην, αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά” ο κ. Μπαλάσκας αντέδρασε έντονα. “Κύριε Μαντά χαλαρώστε.

Οταν θα μιλάω εγώ σε αυτά, θα χαλαρώνετε κ. Μαντά” ανέφερε και χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι. “Έχουμε ένα αστυνομικό σώμα 54.000 αστυνομικών. Υπάρχει θέμα και όποιος το κατάλαβε”, συνέχισε.

“Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι;” απάντησε ο κ. Μαντάς, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να του λέει “Χαλαρώστε. Πιείτε λίγο καφέ κ. Μαντά”

“Αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνετε τι γίνεται έξω.

Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες” σχολίασε ο δικηγόρος.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *