Ανοιξε η ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών – Αποχωρούν από το Λάκκωμα τα τρακτέρ

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

Σύσκεψη το βράδυ στον κόμβο των Μουδανιών

Ανοιχτή είναι πλέον η ΕΟ Θεσσαλονίκης–Νέων Μουδανιών, στο ύψος του Λακκώματος, η οποία είχε κλείσει από αγρότες που επιχείρησαν να κινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται κανονικά και τα τρακτέρ αποχωρούν από το Λάκκωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο μπλόκο στον κόμβο των Μουδανιών, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.




Υπενθυμίζεται ότι η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών από τη Χαλκιδική για τη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας έφτασε μπροστά σε φραγμό της Αστυνομίας στο ύψος του Λακκώματος.

Δείτε επίσης: Αγρότες περνάνε από χωράφια για να μπουν στη Θεσσαλονίκη μετά το μπλόκο της ΕΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί πορεία από τα Νέα Μουδανιά με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το ΥΜΑΘ, με σκοπό να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

Όμως, λίγο μετά τις 10, δυνάμεις της Αστυνομίας έστησαν φραγμό στην πορεία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Λάκκωμα, προκειμένου να μην μπουν στη Θεσσαλονίκη.

Επιτροπή των παραγωγών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τα τρακτέρ την πορεία τους, ωστόσο τούς επιτράπηκε να συνεχίσουν μόνο με αγροτικά οχήματα.

αγρότες μηχανοκίνητη πορεία

 

Πηγή: thestival.gr