Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ έκανε τον μεταφραστή για να μπει σε ΜΚΟ

μετανάστες πρόσφυγες Καβάλα

Σκοπός του ήταν να πάρει συνεντεύξεις από μετανάστες

Την αποκάλυψη πως ένας ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ στον Έβρο προσποιήθηκε τον μεταφραστή προκειμένου να μπει σε ΜΚΟ και να πάρει συνεντεύξεις από μετανάστες έκανε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει θέσει ως στόχο την οικοδόμηση ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Νότης Μηταράκης και συνεχίζει.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη – εγγεγραμμένης στο Μητρώο του ΥΜΑ – Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στη νομική εκπροσώπηση ασυνόδευτων ανηλίκων, να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

«Παρίστανε τον μεταφραστή για να πάρει συνεντεύξεις»

Στην αντιπροσωπεία της εν λόγω ΜΚΟ, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, σημειώνει ο υπουργός Μετανάστευσης, συμμετείχε ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν προ ολίγων ημερών σε ελληνικό έδαφος, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασίες παροχής εξηγήσεων στις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας, όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Και σημειώνεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες».

Αναφορικά με το περιστατικό, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά, καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές».

Διαβάστε επίσης  Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών: Το θρησκευτικό σύμβολο της Θράκης με την πλούσια ιστορία (ΦΩΤΟ)