Μπαλάσκας για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: «Μαθητευόμενοι μάγοι που ήθελαν χτύπημα εντυπωσιασμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

υπουργείο Εργασίας βόμβα

Τονίζει πως το ζητούμενο δεν ήταν να υπάρξουν θύματα

Στις τρομοκρατικές ομάδες που έδρασαν στο παρελθόν αλλά βρίσκονται σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια, ψάχνουν τους δράστες της έκρηξης έξω από το υπουργείο Εργασίας οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί είναι οι δύο βομβιστικές επιθέσεις, τον περασμένο Δεκέμβριο στην έδρα των ΜΑΤ με τη βόμβα να μην εκρήγνυται και το Σάββατο στην Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας, με δύο διαφορετικές οργανώσεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη.




«Ηθελαν χτύπημα εντυπωσιασμού»

«Το χτύπημα δεν είναι ούτε έξυπνο, ούτε χαζό, είναι ένα απλό χτύπημα που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το τεχνικό μέρος έχει καλή προετοιμασία, δηλαδή τα εκρηκτικά τα οποία ήταν πολλά, έσκασαν. Η Αστυνομία δεν παίρνει βίντεο από την στιγμή της έκρηξης και μετά, αλλά και πριν. Θεωρούν οι αξιωματικοί σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε προπαρασκευή, ενδεχομένως να υπήρχε και πρόβα, όπου ενδεχομένως στα βίντεο τουλάχιστον έναν μήνα πριν που ανασύρονται, να μπορέσουμε να δούμε έστω και ένα πρόσωπο. Όλη η Αθήνα είναι γεμάτη με κάμερες αλλά επειδή είχαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, θα πρέπει να πάνε μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η εικόνα τους. Όπου τους ‘τσιμπάνε’ οι κάμερες πάνε ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής υποβοηθούμενα και από άλλα κλιμάκια».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το πιο πιθανό είναι να ήταν με μοτοσικλέτα και να υπήρχαν άλλα δύο άτομα, άσχετα, στη βόλτα τους, που να ήταν ομάδα υποστήριξης. Έτσι δρουν τρομοκράτες. (…) Καταδεικνύεται το ότι δεν ήθελαν θύματα. Θα ήταν πολύ εύκολο να μην έπαιρναν τηλέφωνο και να γινόταν μακελειό. Δεν ήθελαν θύματα, ήθελαν να είναι ένα πολύ σοβαρό, πολύ μεγάλο χτύπημα εντυπωσιασμού για να μπορέσουν να βγάλουν αυτά τα αποτελέσματα που αυτοί ήθελαν και τα οποία πιστεύω σύντομα θα τα δούμε σε κάποια προκήρυξη».

Δείτε επίσης: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας – «Αποφασισμένοι και έμπειροι οι δράστες»

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Υπολείμματα υπήρξαν και συνελέχθησαν ακόμα και 200 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες. Είναι μαθητευόμενοι μάγοι, έχουν κάποια βαριά χαρτιά από πίσω που τους μαθαίνουν αλλά το πού το πάνε θα το δούμε με την προκήρυξη».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σημειώνει:

«Στην Ελλάδα έχουμε δει ιστορικά 7 τρομοκρατικές οργανώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μη ενεργές. Δεν πρέπει εμείς να αναπαράγουμε και να εξυπηρετούμε ακουσίως τους σκοτεινούς σκοπούς αυτών των περίεργων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν στόχο να δημιουργούν τρόμο στην ελληνική κοινωνία. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν οι δράστες».

Πηγή: megatv.com

Πηγή φωτό: Eurokinissi