Δυστύχημα στη Ρουμανία: Σήμερα (30/12) η κηδεία του 55χρονου που σκοτώθηκε

Ρουμανία

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Το τελευταίο “αντίο” στον άτυχο 55χρονο που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας θα πουν σήμερα (30/12) στη Λάρισα οι δικοί του άνθρωποι.

Η κηδεία του 55χρονου που ενεπλάκη στο δυστύχημα στη Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λάρισα, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Χθες (29/12), η σορός του 55χρονου που πέθανε στο δυστύχημα στη Ρουμανία επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, τη Λάρισα.

Στη Λάρισα έφτασε και η σύζυγός του Δήμητρα που ήταν μαζί του στο μοιραίο λεωφορείο και είχε νοσηλευτεί τραυματισμένη σε νοσοκομείο της Ρουμανίας.

Η νεκροψία στη σορό του άτυχου άνδρα έδειξε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα σε κεφάλι και θώρακα.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Οι αρχές της Ρουμανίας συνεχίζουν να εξετάζουν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Έλληνα στο Βουκουρέστι.

Το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, όταν ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες από τον Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για το Βουκουρέστι παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή εγκλωβίζοντας τους τουρίστες.

Η τοπική αστυνομία ανέκρινε τον οδηγό και σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν πιθανά λάθη που είχε κάνει ο οδηγός πριν από τη σύγκρουση, όπως φαίνεται από τα βίντεο που τραβήχτηκαν λίγες στιγμές πριν τη σύγκρουση από τα αυτοκίνητα πίσω από το λεωφορείο.

Διαβάστε επίσης: Δυστύχημα στη Ρουμανία: “Θα κινηθούμε νομικά μετά την κηδεία του 53χρονου”, λέει επιβάτιδα του λεωφορείου

Το πρώτο λάθος είναι ότι οδηγός αγνόησε την πινακίδα ορίου ύψους, καθώς όπως αναφέρουν οι αρχές σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ρουμανίας, αν είχε δει τη σήμανση δεν θα είχε συμβεί το τροχαίο δυστύχημα.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι ο οδηγός άλλαξε λωρίδα την τελευταία στιγμή. Αν άλλαζε λωρίδα σύμφωνα με τον κανονισμό οδήγησης, θα είχε χτυπήσει την πινακίδα πριν προσκρούσει στην πύλη του περάσματος Unirii, η οποία θα έκανε έναν συγκεκριμένο θόρυβο για να προειδοποιήσει τον οδηγό για το όριο ύψους. Αλλά το λεωφορείο απλώς πέρασε εκείνες τις προειδοποιήσεις πριν από την πύλη, καθώς ο οδηγός άλλαξε λωρίδα την τελευταία στιγμή.