Ελαιόλαδο: Εντείνονται οι έλεγχοι από τις αρχές για την ποιότητα και τις τιμές

ελιές

Οι παραγωγοί εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές

Εντείνονται οι έλεγχοι από τις αρχές για την ποιότητα και τις τιμές από το ελαιόλαδο να έχουν φτάσει στα ύψη.

Την ίδια στιγμή, με την τιμή του ελαιόλαδου στα ύψη και τα αντικλεπτικά στις συσκευασίες των σούπερ μάρκετ να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους οι καταναλωτές αναζητούν καθημερινά φθηνές λύσεις με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται επιτήδειοι που πωλούν σε χαμηλές τιμές ελαιόλαδο αμφιβόλου ποιότητας.

Μόνο τις τελευταίες μέρες σε τρεις περιπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για αυτό το λόγο και κατάσχεσε πάνω από έναν τόνο ελαιόλαδου.

Στην Κοζάνη και στο Κιλκίς τέσσερα άτομα προσπαθούσαν να πουλήσουν νοθευμένο λάδι που μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους ακόμα και σε καταστήματα, ενώ στην Πέλλα καταστηματάρχης πουλούσε ελαιόλαδο χωρίς παραστατικά.

Οι παραγωγοί εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές και προειδοποιούν πως θα πρέπει να γνωρίζουν από που το προμηθεύονται.

Στα σούπερ μάρκετ έχουν μπει πια αντικλεπτικά στις συσκευασίες με ελαιόλαδο. Ενδεικτικά η τιμή σε ιδιωτικής ετικέτας συσκευασία ενός λίτρου είναι στα 11.70 ευρώ, ενώ για ελαιόλαδο επώνυμης ετικέτας φτάνει στα 13,70 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές θα συνεχίσουν τους εντατικούς ελέγχους για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Πηγή: ertnews.gr