Εβγαλε νέα ταυτότητα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – «Δεν θα γίνω επιστρατευόμενος για το θέμα»

28η Οκτωβρίου Ιερώνυμος

Τόνισε πως το έκανε ως πολίτης και όχι ως Αρχιεπίσκοπος

Για τις νέες ταυτότητες, που έχουν προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών, μίλησε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι έβγαλε νέα ταυτότητα.

«Εγώ προσωπικά έβγαλα νέα ταυτότητα. Αλλά ούτε μπορεί να γίνεται ο Aρχεπίσκοπος επιστρατευόμενος για το θέμα, ούτε να αποτελέσει παράδειγμα “έβγαλε ταυτότητα, ελάτε να τον ακολουθήσετε”.  Αυτό το θέλουν μερικοί, το χρειάζονται, αλλά εγώ δεν θα μπω σε αυτό.

Ως πολίτης έβγαλα ταυτότητα, όχι ως Aρχιεπίσκοπος. Όποιος θέλει ας μπει στην πατρίδα μας, αρκεί να έχει την άδεια του κράτους» είπε.

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία χρειάζεται σήμερα ανθρώπους που μπορούν να προβληματιστούν»: «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και στον χώρο τον δικό μας. Έρχονται άνθρωποι που δεν έχουν προετοιμαστεί για τον κλήρο, από χωριά που δεν έχουν παπά. Έρχονται γιατί δεν βρίσκουν αλλού δουλειά. Αυτοί δεν θα γίνουν κληρικοί – θα γίνουν (ως προς την εργασία) αλλά δεν θα βοηθήσουν τον κόσμο ως κληρικοί».

Διαβάστε επίσης  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός" (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδέχτηκε ότι «δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην Εκκλησία. Ούτε θα το πετύχει κανείς» και διευκρίνισε ότι «δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος της Εκκλησίας είναι να λειτουργεί σαν οικογένεια», προσθέτοντας: «είναι πράγματα που πήγαν καλά, είναι άλλα που είναι στάσιμα και άλλα που δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη», συμπλήρωσε «πρέπει να γίνονται πράξεις για τον λαό».

Για το θέμα των ηλικιωμένων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Οφείλουμε να φροντίζουμε τους ηλικιωμένους, το θέμα αυτό είναι μεγάλο θέμα σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι οι γονείς μας. Τους αγαπάμε και όταν εργαζόμαστε πρέπει κάποιος να τους φροντίσει». «Δεν έχει ρόλο η Εκκλησία να απολογείται στον καθένα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην περιουσία της Εκκλησίας είπε: «Η υπουργός, Μίνα Γκάγκα, μου ζήτησε να παραχωρήσω οικόπεδα για νοσοκομείο που τα έχουμε δώσει εδώ και 20 χρόνια». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν έχουμε ακόμη ένα νοσοκομείο γιατί δεν πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ».

Πηγή: news247.gr