Γέροντας Εφραίμ: «Ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε μαζί μου μετά την διάγνωση με καρκίνο»

Ηγούμενος Βατοπαιδίου Εφραίμ

Τόνισε πως πιστεύει ότι ο βασιλιάς θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του

Για την επικοινωνία που είχε με τον βασιλιά Κάρολο μετά την διάγνωσή του με καρκίνο μίλησε ο γέροντας Εφραίμ στο “Πρωινό”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γέροντας Εφραίμ στον Ant1, ο Κάρολος έχει επισκεφθεί το Βατοπέδι οκτώ φορές και από τότε έχουν κρατήσει επαφές.
«Ο Κάρολος έχει μέσα του μια πνευματική καλλιέργεια, ξέρει από την πνευματική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γέροντας Εφραίμ, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι ο βασιλιάς θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του.

Η πρώτη φορά που ταξίδεψε στην Ελλάδα επισήμως ο βασιλιάς ήταν στις 22 Νοεμβρίου 1998, 14 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνας. Ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν επίσημος προσκεκλημένος του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1995 ως το 2005.

Τότε επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Εφραίμ. Από τότε οι επισκέψεις του στον Άθω πύκνωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την άνοιξη του 2003 ως τον Μάιο του 2004 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος τρεις φορές. Πάντοτε συνοδευόμενος από δύο συνήθως σωματοφύλακες και αρνούμενος ευγενικά την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων. Παράλληλα υπάρχει πάντα η εντολή να μένει μυστική η ταυτότητα του υψηλού επισκέπτη στο «Περιβόλι της Παναγιάς».

Πηγή: protothema.gr