Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: “Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα”

28η Οκτωβρίου Ιερώνυμος

Τι είπε για την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε αλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος σχολίασε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».




Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Bloomberg

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg «το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για την ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό το λόγο, είπε, δεν έχει επιβάλλει κάποια πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία. «Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση», επεσήμανε ο πρωθυπουργός για τον διάλογο στο κόμμα του όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.