Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ενταφιάστηκε στο Τατόι δίπλα στους γονείς του (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στο Τατόι.

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος. Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεία Τατόι

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία (ΦΩΤΟ)

κηδεία τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι περπάτησαν μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολούθησε την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεία Τατόι

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους. Η συγκίνηση του Νικόλαου ήταν εμφανέστατη.

Διαβάστε επίσης: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συντετριμμένη η σύζυγός του Αννα – Μαρία (ΦΩΤΟ)

Πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο Τατόι φώναξαν «αθανάτος» για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, «καλό κουράγιο» για την οικογένειά του αλλά και συνθήματα για τον πρωτότοκο γιο του εκλιπόντα, τον Παύλο.

κηδεία τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας δεν υπήρχαν περαιτέρω τηλεοπτικά πλάνα της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο χώρο που έχει ετοιμαστεί δίπλα στους τάφους των γονέων του.

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεία Τατόι

Πηγή κεντρικής φωτό: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή φώτο: Eurokinissi