Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Oι επίσημοι που βρίσκονται στην κηδεία του (ΦΩΤΟ)

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεία Μητρόπολη

Οι επίσημοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης

Αρκετός είναι ο κόσμος που βρέθηκε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Νωρίτερα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για λίγες ώρες.

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 11:10 η σορός του μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη, όπου αρχικά οι τρεις γιοι του εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.

Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Ακολούθησε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος,ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο Πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας & Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας – Κόρη και Πρώην Βασίλισσα της Ιορδανίας Νουρ κ.α.

Λίγο μετά τις 12 έφτασαν επίσης ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η πριγκίπισσα Αννα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας καθώς επίσης ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας με την σύζυγό του Σύλβια.

Φυσικά ακολούθησαν τα παιδιά, οι νύφες, οι γαμπροί και τα εγγόνια του, ενώ τελευταία έφτασε, εμφανώς συγκινημένη η σύζυγός του Αννα – Μαρία.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά.

Την κυβέρνηση στην κηδεία, εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην κηδεία, επίσης έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Νικόλας Τσάκος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και η Ευγενία Μανωλίδου.

Αποδοκίμασαν Πικραμμένο, Μενδώνη

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκε μέρος του κόσμου τον Παναγιώτη Πικραμμένο και την Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι πήγαν στην Μητρόπολη ΑΘηνών για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπροσωπούν επίσημα την κυβέρνηση στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πηγή φωτό: Eurokinissi