Κιβωτός του Κόσμου: Αναιρεί τις καταγγελίες του ο 16χρονος σε βάρος του πατέρα Αντωνίου

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει άλλη τροπή

Ανατροπή στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” προκύπτει από την επιστολή του 16χρονου, βασικού κατήγορου του πατέρα Αντωνίου, με την οποία διαψεύδει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην επιστολή του ο 16χρονος υποστηρίζει πως όσα κατέθεσε για τα περιστατικά ασέλγειας με θύμα τον ίδιο και δράστη τον πατέρα Αντώνιο ήταν ψέματα παρασυρόμενος από κάποιους που του προσέφεραν ακόμη και χρήματα προκειμένου να πλήξει τον ιερέα.

Παράλληλα, ο 16χρονος ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο για το κακό που του προκάλεσε ενώ τις σχετικές κατηγορίες αποσύρει με επιστολή της και η μητέρα του επιβεβαιώνοντας πως το παιδί της είπε ψέματα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο δεύτερος καταγγέλλων σε βάρος του πατέρα Αντωνίου για ασέλγεια εμμένει στην αρχική του θέση υποστηρίζοντας πως όσα έχει καταθέσει στην Ανακρίτρια είναι αληθή και βασίζονται σε μαρτυρίες.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον 19χρονο, ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού ανέφερε: «Εννοείται πως δεν έχω αλλάξει γνώμη. Παραμένουν όσα έχω καταθέσει στον Ανακριτή γιατί είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτός αυτό αλλά εγώ δεν είμαι παιδάκι να αλλάξω όσα είπα και όσα έχω καταθέσει».

Τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου φέρεται να στηρίζει και ένας εκ των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση της Κιβωτού ο οποίος κάνει λόγο για πρώην τροφίμους που απέσυραν τις καταγγελίες μετά από πιέσεις και ανταλλάγματα.

«Κανείς δεν έχει αλλάξει γνώμη. Όσα παιδιά γνωρίζω δεν έχουν πάρει πίσω τίποτα από όσα έχουν καταθέσει. Και έχουν γίνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος. Και όσα έχω δει και τα υπόλοιπα για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις.

Είμαι ο μοναδικός που έχω μαρτυρία για τον 19χρονο. Είχα δει ότι τον πλησιάζει κάπως ‘περίεργα’. Δύο χρόνια έβλεπα πως όπου πήγαινε έπαιρνε μαζί του και τον Π. Καταλάβαινα κάτι περισσότερο. Τον έβαζε στο δωμάτιό του, οι δύο τους, και του είχε ακριβά ρούχα, ακριβά κινητά. Και μετά μου μίλησε και το ίδιο το παιδί. Έχουμε αποδείξεις για όσα έχουν γίνει.

Τρία παιδιά που είχαν μιλήσει στην τηλεόραση και τον είχαν βγάλει Άγιο μετά είχαν καινούριο αμάξι, ο άλλος έφτιαξε σπίτι», λέει ο Α.Λ., φίλος του 19χρονου ο οποίος καταγγέλλει πως ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε σε βάρος του μέσα στη Δομή.

Πηγή: protothema.gr