Κιβωτός του Κόσμου: O εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Τι ζητά στην πρόταση του

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός “δείχνει” στον πατέρα Αντώνιο το εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, του “δείχνει” το εδώλιο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τη παραπομπή ή μη του ιδρυτή της «Κιβωτού του κόσμου» σε δίκη, καταλήγει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις αληθείας των όσων έχουν καταγγείλει οι δύο ανήλικοι, φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικού του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας Αντώνιος

Τις παραπάνω καταγγελίες αρνείται ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζοντας πως πρόκειται «περί μιας μεθοδευόμενης κατασκευής γεγονότων», ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ενήλικα σήμερα, ο οποίος έπεισε και τον 15χρονο που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της « Κιβωτού» να προβεί στις ίδιες καταγγελίες.

Όπως σημειώνει όμως ο εισαγγελέας «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει επίσης προς το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της Δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Πηγή: enikos.gr