Κιβωτός του Κόσμου: Τα πάνω κάτω από ελέγχους στις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα

Κιβωτός του Κόσμου

Έψαξε τα πάντα η Οικονομική Αστυνομία

Η Οικονομική Αστυνομία έχει κάνει φύλλο και φτερό τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και με τις έρευνες να φτάνουν στο τέλος τους, χθες (29/11) παρέδωσε τα στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδίκων Αθηνών.

Επίσης, η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ξεκινά το «σκανάρισμα» των δηλώσεων «πόθεν έσχες» της Σταματίας Γεωργαντή, ως διαχειρίστριας της Κιβωτού του Κόσμου.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται πλέον το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες που διενήργησαν τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας στην ΜΚΟ. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στο κέντρο της Αθήνας, το Βόλο, τα Ιωάννινα, τη Χίο και την Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

«Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για την «Κιβωτό του κόσμου».

Τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, έχουν εντοπιστεί υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς και χρήματα που διέθεταν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρας σε χώρο που έμεναν στην δομή στον Κολωνό.

Διαβάστε επίσης
Σοκάρουν τα στοιχεία: Αυξήθηκαν κατά 133% οι καταγγελίες για υλικό παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Πιο συγκεκριμένα, τα μετρητά χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα της κεντρικής δομής της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Κολωνό ήταν 350.000 ευρώ. Μυστήριο προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η παπαδιά πριν από μερικές μέρες είχε “αδειάσει” μια από τις δυο θυρίδες που διαθέτει και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε, 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της “Κιβωτού”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για το πώς και πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατοχή της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Οικονομική Αστυνομία αποφάσισε να δεσμεύσει και να “ανοίξει” τους προσωπικούς λογαριασμούς (με καταθέσεις σχεδόν 300.000 ευρώ) του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του.

Την ίδια ώρα, ζαλίζει το ποσό που υπάρχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της “Κιβωτού”, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις τράπεζες, φτάνει τα 15.000.000 ευρώ.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η Σταματία Γεωργαντή, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων και πρώην εργαζομενων στις δομές, για τις ασελγείς και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν καταγγελθεί.