Ματίνα Παγώνη: Η ζωή της στην Ιταλία και οι… σχέσεις με την μαφία

Ματίνα Παγώνη

Τι αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη παραχώρησε σήμερα (26/9) συνέντευξη την εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα.

Mεταξύ άλλων μίλησε για τον λόγο που δεν κατέβηκε τελικά στην πολιτική, την απόφασή της να ασχοληθεί με την ιατρική και την σχέση με τον σύζυγό της.

«Δεν προχώρησε το θέμα της καθόδου μου στην πολιτική. Γιατρός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θυμάμαι πολλά περιστατικά μέσα από το νοσοκομείο. Τις πρώτες μέρες του Covid πιεστήκαμε πάρα πολύ. Έχω δει να παίζουν ξύλο στο νοσοκομείο. Έχουν δείρει γιατρό μέχρι και μέσα στην κλινική. Μπήκαν μια φορά και μέσα στο γραφείο μου αλλά το διαχειρίστηκα με ψυχραιμία», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

Όσο για την απόφασή της να ασχοληθεί με την ιατρική, η Ματίνα Παγώνη είπε: «Θυμάμαι έντονα τον πατέρα μου διασωλημένο στη ΜΕΘ μετά από τροχαίο. Ήμουν πολύ μικρή και μπήκα μέσα, επτά ετών. Τότε είπα πως τα παιδιά δεν πρέπει να μπαίνουν στο νοσοκομείο και εκεί είπα ότι θα γίνω γιατρός».

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τις σπουδές της στην Ιταλία: «Στις σπουδές μου στη Νάπολη είχα επαφές με τη μαφία αλλά δεν το ήξερα. Μου έκλεψαν τα κοσμήματα, το είπα στη σινιόρα που με φιλοξενούσε και μια ώρα μετά ήταν στη θέση τους».

Κλείνοντας, η Ματίνα Παγώνη είπε για την σχέση της με τον σύζυγό της: «Δεν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα με τον σύζυγό μου. Εκείνος γράφει βιβλία, εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά και δεν το θέλει καθόλου. Ήταν συνειδητή επιλογή να μην έρθει ένα παιδί στη ζωή μου. Έχω μια άλλη κουλτούρα που ίσως και να μην είναι σωστή. Το να βλέπω γύρω μου να δουλεύουν όλοι από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μεγαλώνουν τα παιδιά οι συγγενείς, δεν είναι αυτό που θέλω».