ΜΜΜ: Διαθέσιμα σύντομα τα εισιτήρια μέσω τηλεφώνου και τραπεζικών καρτών

Μετρό Θεσσαλονίκης δοκιμαστικό Θεσσαλονίκη δημοσιογράφοι eurokinissi

Στις αρχές του 2024 η ένταξη λεωφορείων μηδενικών ρύπων στη Θεσσαλονίκη

Το γεγονός πως σύντομα τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ θα είναι διαθέσιμα και με άλλους τρόπους εκτός από την έντυπη μορφή έκανε προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «προχωράμε στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ».

Οπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου και ο στόχος που έχει τεθεί είναι η αύξηση του μεριδίου χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι των άλλων τρόπων μετακίνησης.

«Να δημιουργήσουμε φιλικές μετακινήσεις για τους πολίτες και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών. Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη είναι όχι μόνο η αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας», δήλωσε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης  Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Σε ποιες περιπτώσεις το πρόστιμο θα φτάνει μέχρι και 2500 ευρώ

Όπως είπε προχωράει η προμήθεια των νέων λεωφορείων μηδενικών ρύπων και τα πρώτα νέα λεωφορεία προβλέπεται να ενταχθούν στους στόλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024. Παράλληλα, προχωρούν και τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού για 400 λεωφορεία, ενώ προετοιμάζεται και δεύτερη φάση προμήθειας για επιπλέον 650 λεωφορεία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε επίσης πως προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το έργο για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Αθήνας, και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη.