7 πράγματα που απολαμβάνουμε χάρη στο κινητό μας χωρίς τύψεις

7 πράγματα που απολαμβάνουμε χάρη στο κινητό μας χωρίς τύψεις

Δείτε ποια είναι αυτά

Στη σημερινή εποχή το κινητό έχει γίνει μια ψηφιακή προέκταση του χεριού για τους περισσότερους και χωρίς αυτό πολλές φορές νιώθουμε “γυμνοί”. Όσες τύψεις και να μετράμε για την κατάχρηση που κάνουμε, αξίζει να θυμόμαστε και τις καινοτομίες που μας έχει χαρίσει και έστω και παροδικά να αισθανόμαστε καλύτερα.

Είναι πλέον γεγονός ότι αυτή η τεχνολογική συσκευή δεν είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά μία ανεξάντλητη δεξαμενή ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, και διασύνδεσης με τον κόσμο. Ποια είναι όμως τα πράγματα που απολαμβάνουμε καθημερινά στο αγαπημένο μας κινητό χωρίς καμία ενοχή; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

1.  Online πληρωμές

Ο τρόπος που κάνουμε τις αγορές μας έχει αλλάξει ριζικά και η τεχνολογία μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε τις πληρωμές εύκολα και ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού μας. Η συγκεκριμένη ευκολία είναι αξιοσημείωτη, καθώς μπορούμε ακόμα και να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα μέσω του leasing plan της Myavis, ή να εξοπλίσουμε το σπίτι μας με όμορφα έπιπλα, όπως είναι αυτά της Eurosofa, χωρίς την ανάγκη της φυσικής μας παρουσίας. Τα πλεονεκτήματα δε σταματούν εδώ, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε online έρευνα στην αγορά, όποια στιγμή της ημέρας επιθυμούμε.

Επιπλέον, οι wallet εφαρμογές που υπάρχουν σε κάθε smartphone, μας λύνουν τα χέρια, καθώς κάνουν τη διαδικασία πληρωμής πιο γρήγορη, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό το χρόνο αναμονής, για παράδειγμα στην ουρά του supermarket.

2.  Επικοινωνία

Το κινητό τηλέφωνο κυριολεκτικά μετέτρεψε τον τρόπο που επικοινωνούμε σε μία διαδραστική εμπειρία, που μας φέρνει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας. Πλέον, η επικοινωνία δεν είναι περιορισμένη σε απλά κείμενα ή φωνητικές κλήσεις. Τα smartphones μας παρέχουν άμεση πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, βίντεο κλήσεις, και άφθονες εφαρμογές.

Επιπλέον, η ανταλλαγή φωτογραφιών και μηνυμάτων έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ, ενώ η δυνατότητα να “εισβάλλουμε” στη ζωή των άλλων (πάντα βέβαια με τη θέλησή τους!) σε πραγματικό χρόνο, δημιουργεί μια σύνδεση που υπερβαίνει τα όρια της φυσικής παρουσίας. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν μία πρωτόγνωρη ελευθερία στην επικοινωνία, που ενώνει όλες τις γωνιές του κόσμου μας.

3.  Βίντεο και ταινίες

Αν μας έλεγαν πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μία ταινιοθήκη στο κινητό μας, ίσως και να μην το πιστεύαμε. Σήμερα, τα smartphones λειτουργούν ως φορητές κινηματογραφικές αίθουσες, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε βίντεο και ταινίες οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Οι streaming υπηρεσίες προσφέρουν ποικιλία περιεχομένου, ενώ οι υψηλής ανάλυσης οθόνες των σύγχρονων κινητών δίνουν έξτρα ρεαλιστικότητα. Επιπλέον, η κοινοποίηση βίντεο μέσω των κοινωνικών πλατφορμών και των διάφορων forums επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, ενισχύοντας την κοινωνική διασύνδεση μέσω της μαγείας της εικόνας.

4.  Μουσική

Η εξέλιξη της τεχνολογίας του κινητού τηλεφώνου επανασχεδίασε το χάρτη της ψυχαγωγίας, ιδίως στον τομέα της μουσικής. Οι αγαπημένες μας συσκευές λοιπόν μετατρέπουν τη μουσική στην απόλυτη προσωπική εμπειρία, προσφέροντας απεριόριστη πρόσβαση σε χιλιάδες τραγούδια μέσω streaming υπηρεσιών και εφαρμογών.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής, τις οποίες μπορούμε να μοιραστούμε με τους οικείους μας, και επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα είδη μουσικής. Έτσι η καθημερινότητά μας εμπλουτίζεται με μελωδίες και τραγούδια, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε.

5.  Πρόσβαση στη γνώση

Η πρόσβαση στη γνώση γίνεται πιο εύκολη από ποτέ και το μόνο που απαιτεί είναι ίντερνετ και το κινητό μας τηλέφωνο. Μας δίνεται λοιπόν η δυνατότητα να αναζητούμε ανά πάσα στιγμή πληροφορίες, να παρακολουθούμε online μαθήματα και να ενημερωνόμαστε συνεχώς με ειδήσεις και εξελίξεις ανά την υφήλιο.

Επιπλέον, οι διάφορες πηγές και βιβλιοθήκες που περιλαμβάνουν ποικιλία θεμάτων, όπως είναι η παγκόσμια ιστορία ή οι επιστημονικές έρευνες, είναι κυριολεκτικά στην παλάμη του χεριού μας και μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε τη γνώση μας οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο και να βρισκόμαστε.

6.  Φωτογραφίες

Είναι αλήθεια ότι η τέλεια λήψη που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones μας έχουν μετατρέψει σε εκκολαπτόμενους φωτογράφους και τα άλμπουμ μας πια περιλαμβάνουν προσωπικές φωτογραφίες που αξίζουν βραβεία. Η ανάλυση, η ευκρίνεια και οι αυξημένες δυνατότητες επεξεργασίας προσθέτουν επαγγελματικό άγγιγμα σε κάθε κλικ και μας χαρίζουν όμορφες εικόνες.

Επιπλέον, η δυνατότητα άμεσης κοινοποίησης στις διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες ενισχύει την κοινωνική μας διασύνδεση, ενώ η αποθήκευση των φωτογραφιών στον ψηφιακό κόσμο εξασφαλίζει την εύκολη διαχείριση και τη μετέπειτα εξερεύνηση των αναμνήσεών μας με περίσσια άνεση και ευελιξία.

7.  Διάφορες εφαρμογές

Οι διάφορες εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο κινητό τηλέφωνο, μεταμορφώνουν διά παντός τις καθημερινές μας συνήθειες. Τα apps που κυκλοφορούν μας μετρούν τα βήματα, μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να πίνουμε νερό και καταγράφουν όλες τις καλές μας συνήθειες. Μπορούν επίσης να μας “μεταφέρουν” σε άλλα μέρη μέσω του διαλογισμού ή να μας δίνουν κατευθύνσεις για τη στάση yoga που τόσο μας δυσκολεύει.

Η τεχνολογία λοιπόν είναι συνεχώς δίπλα μας μέσω του smartphone μας και αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Ας επωφεληθούμε από όλα τα θετικά που προσφέρει και σίγουρα θα δούμε την καθημερινότητα να αλλάζει προς όφελός μας.

Όπως είδαμε παραπάνω, τα οφέλη που προσφέρει το κινητό είναι πραγματικά πολλά. Μένει μόνο να το χρησιμοποιούμε με σύνεση και να μην αφήνουμε να μας αποσυνδέει από την πραγματική ζωή!