ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά παράταση στην αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς

εμβόλιο εμβόλια μεταλλάξεις

Προειδοποίησε ότι η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση

Το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου ανέρχεται στο 82,6% και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος ζητά μια μικρή παράταση στο μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και των αυστηρών περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, που τίθενται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθάρισε ότι θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, από την 1η Σεπτεμβρίου και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννάκος (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) ζήτησε να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Όπως προειδοποίησε, εάν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε χρέος της Ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».

Διαβάστε επίσης
Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών

Στηλίτευσε την αναστολή αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναστολών και κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις για αντικαταστάσεις με τρίμηνες συμβάσεις. Πρόσθεσε ότι ήδη καταρτίζονται σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων.

«Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς», τόνισε ο κ. Γιαννάκος

Για τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή» για 19.416 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και 2.248 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σχολίασε ότι δεν περιλαμβάνουν τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

«Δεν ισχύουν αυτά τα στοιχεία γιατί υπάρχουν πάρα πολύ συνάδελφοί μας, πάνω από 10% που έχουν φυσική ανοσία, έχουν νοσήσει δηλαδή το τελευταίο εξάμηνο, διαθέτουν πιστοποιητικό και δεν απαιτείται ο εμβολιασμός τους», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *