Πόρος: Τα σενάρια για το τι έκαναν στην Ελλάδα οι Τούρκοι που σήκωσαν drone

Δύο Τούρκους που συνελήφθησαν επειδή σήκωσαν drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο, ερευνούν οι ελληνικές αρχές.

Εχοντας την περιγραφή των δυο Τούρκων, ηλικίας 48 και 58 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για κατασκοπεία, αλλά γνωρίζοντας και τις πολυτελείς μηχανές μάρκας BMW που οδηγούσαν, οι αστυνομικές Αρχές όλης της χώρας ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή που υπήρξε σήμα για τον εντοπισμό τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν σε περιπολία αστυνομικών του ΑΤ Μονεμβασιάς, στην περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στην κρατική ασφάλεια, εκεί όπου εξετάζονται.

Δείτε επίσης: Πόρος: Χειροπέδες σε Τούρκους που πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, θέλοντας να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τον ρόλο των δυο Τούρκων, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, ερευνούν τις εξής πιθανότητες.

Το μυστήριο της υπόθεσης

Εάν πρόκειται για κάτι οργανωμένο στο πλαίσιο της κατασκοπείας και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης που έχουν γνώση της υπόθεσης, για κάτι «βαθύ» ή αν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους-ταξιδιώτες, που δεν κατάλαβαν τι έκαναν τη στιγμή που «πέταξαν» για περίπου 10 λεπτά drone πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου.

Απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα για το τι τελικά έκαναν οι δυο Τούρκοι, θα αντληθούν κυρίως από τα ψηφιακά μέσα των δύο συλληφθέντων που αναλύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν προχωρήσει στην κατόπτευση – φωτογράφηση – βιντεοσκόπηση και άλλων νευραλγικών θέσεων της Ελλάδας, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούν να προκύψουν πολλά… δεδομένα από την εξέταση των κατηγορουμένων.

Πηγή: iefimerida.gr