Συνεχίζεται η αγωνία για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα (ΒΙΝΤΕΟ)

κορονοϊός

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Αγωνιώδεις στιγμές για τον 14χρονο στην Αρτα που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν έξω για να πει τα κάλαντα.

Υπενθυμίζεται ότι παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το πρωί του Σαββάτου για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά του αρχικά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.




Εκεί αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και της αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει το 14χρονο παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Επτάωρο χειρουργείο για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί υπέστη ανεύρυσμα και ήδη από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλό του.

Γιαννάκος: «Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εστιάζοντας στην έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο:

«Η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο αναγκάζει σε αεροδιακομιδή παιδί 14 ετών με εγκεφαλική αιμορραγία που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής!!!!!!

Ευχόμαστε περαστικά.

Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άρτας. Έγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία.

Διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο τρίο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψής ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο διακομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία για νοσηλεία.

Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα μονό περαστικά στο παιδί».

Πηγή: newsbomb.gr