Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δρακόντεια μέτρα για το αυριανό μνημόσυνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αύριο, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τους δύο μεγαλύτερους γιους του να παραμένουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με τις οικογένειές τους.

Τα έργα στο Τατόι συνεχίζονται με κορμούς καμένων δέντρων να απομακρύνονται 1,5 χρόνια μετά την καταστροφική φωτιά στην περιοχή.

Το στεφάνι της Μαρί Σαντάλ, της αδερφής του Ειρήνης και της συζύγου του Άννας Μαρίας παραμένουν εκεί που τοποθετήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, μετά την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη.

Αμέσως μετά η οικογένεια πήγε με πολλούς από τους υψηλούς προσκεκλημένους της, στο χώρο της δεξίωσης. Στα στρογγυλά τραπέζια που είχαν ετοιμαστεί στη Μεγάλη Βρετανία διακρίνονται εδώ τα εγγόνια του τέως και στο βάθος οι σεφ που επιμελήθηκαν το μενού.

Την παραμονή της κηδείας κρατήθηκαν 80 δωμάτια στο ξενοδοχείο και την περασμένη Δευτέρα 40 για τους γαλαζοαίματους και τους συνοδούς τους, που θέλησαν να περάσουν στην Αθήνα ακόμα μια νύχτα, πριν επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Όλα αυτά την ώρα που οι συζητήσεις για τις παρουσίες και τις απουσίες στην κηδεία συνεχίζονται. Το γερμανικό RTL προβάλει αυτά τα πλάνα του πρίγκιπα Γουίλιαμ σε μάθημα μαγειρικής στη Βρετανία και σχολιάζει καυστικά πως προτίμησε αυτές τις χαλαρές στιγμές από το να τιμήσει το νονό του.

«Την ώρα που πολλοί εστεμμένοι από όλη την Ευρώπη βρίσκονταν στην Αθήνα τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου, απουσίαζε ένα πολύ ιδιαίτερος καλεσμένος: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, το βαφτιστήρι του εκλιπόντος μονάρχη, o οποίος εθεάθη σε μάθημα μαγειρικής» αναφέρει το δημοσίευμα του RTL.

Το μεσημέρι ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ βγήκαν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Ο Παύλος επισκέφθηκε το σπίτι της μητέρας του, που όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα. Η Άννα Μαρία σκεφτόταν αρχικά να περάσει το φετινό χειμώνα στη Δανία κοντά στις αδερφές της, αλλά μετά την πρόθεση του μεγαλύτερου γιου της, να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα σκέφτεται να κάνει το ίδιο και εκείνη.

Για ακόμα μια μέρα στο Τατόι ορισμένοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να πλησιάσουν στο σημείο της ταφής του τέως βασιλιά.

Οκτώ ημέρες μετά τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στους στενούς συγγενείς του, που συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά».

Πηγή: megatv.com

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi