Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο επιχειρηματίας Πωλ Καράσσο

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε από κορονοϊό ο γνωστός Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Πωλ Καράσσο.

Ο Πωλ Καράσσο αρχικά έμεινε στο σπίτι του αλλά όταν η κατάστασή του χειροτέρεψε διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν. Στο νοσοκομείο έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα.

Σήμερα αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του αλλά οι γιατροί δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καθώς εξέπνευσε.

Σημειώνεται ότι η απόφαση να διασωληνωθεί σήμερα ελήφθη με καθαρά ιατρικά κριτήρια, καθώς κλίνες ΜΕΘ Covid υπήρχαν διαθέσιμες στο νοσοκομείο (σήμερα υπήρχαν τουλάχιστον έξι κενές κλίνες).

Ο εκλιπών επιχειρηματίας ήταν 70 ετών, γεννημένος το 1951. Ο Πωλ Καράσσο δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΕΞΑΠΡΕΤ από διάφορες θέσεις ευθύνης. Η εταιρεία χημικοτεχνικής επεξεργασίας προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80, εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1998 και έκλεισε το 2009.

Η οικογένεια Καράσσο, με ρίζες αιώνων στη Θεσσαλονίκη άφησε το δικό της στίγμα στην οικονομία και την κοινωνία της πόλης, δίνοντας το όνομά της στην ομώνυμη στοά. Πατριάρχης της οικογένειας ήταν ο Χαϊμ Καράσσο του Δαυίδ, γεννημένος το 1853 στη Θεσσαλονίκη, με ένα μικρό κατάστημα με αποικιακά είδη στο κέντρο της πόλης. Ένας κλάδος των Καράσσο βρίσκεται στο Ισραήλ και είναι μια από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *