Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός σήμερα στα Δικαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικαστήρια

Μπροστά στην κεντρική είσοδο

Θεσσαλονίκη: Επανεκκίνηση σήμερα έκαναν και τα δικαστήρια στη χώρα, με τις εικόνες ωστόσο που καταγράφηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη να προβληματίζουν…

Συνωστισμός επικράτησε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μπροστά στην κεντρική είσοδο.

Αυστηρές είναι οι συστάσεις για χρήση ατομικών μέτρων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά, σε όλους τους χώρους του Μεγάρου και τήρηση κατ’ ελάχιστο ενάμισι μέτρου μεταξύ των φυσικών προσώπων, ενώ ο ανώτατος προβλεπόμενος αριθμός εισερχόμενων στα ακροατήρια είναι τα 15 άτομα, εκτός κι αν το δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να υπάρξει υπέρβαση αυτού του αριθμού.

Παράλληλα, δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία τους με την προσκόμιση αρνητικού self test, ενώ η είσοδος στα Δικαστήρια γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης από τις ειδικές συσκευές που έχουν τοποθετηθεί.

Επιπλέον, προβλήματα παρατηρήθηκαν στις αστικές δίκες, όπου “δεν λήφθηκε μέριμνα για χρονικό καταμερισμό των υποθέσεων”. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στα μέλη του για άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, συστηματική χρήση των self test, καθώς και όλων των ατομικών μέσων προστασίας κατά της Covid-19.

Οι δικηγόροι ζητούν να μπει χρονικός περιορισμός στις υποθέσεις, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο εν μέσω πανδημίας, και τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί αυτό το πάγιο αίτημα τους προκειμένου να μην παρατηρούνται τέτοιες εικόνες και να προστατεύονται οι εμπλεκόμενοι.

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *