Τήνος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του τρίχρονου που πνίγηκε από ρώγες σταφύλι

Τήνος κηδεία τρίχρονου

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό τριών Ταξιαρχών στην Τήνο, η κηδεία του άτυχου τρίχρονου που έχασε την ζωή του από ρώγες σταφύλι.

Μέσα σε κλίμα, οδύνης και πόνου, η οικογένεια και οι συγγενείς του παιδιού αδυνατούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Η λύπη και ένα ατέλειωτο «γιατί» πλημμύριζαν τον ιερό χώρο του ναού με τους νεαρούς γονείς βυθισμένους σε βουβό πόνο να αποχαιρετούν με ραγισμένη καρδιά το αγγελούδι τους.

Δείτε επίσης: «Αν ήταν στελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου, θα ζούσε», καταγγέλλει ο πατέρας του τρίχρονου που πνίγηκε με σταφύλι

Στον Ιερό ναό Ταξιαρχών Τήνου με προεξάρχοντα τον ποιμενάρχη Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου Δωρόθεο ο οποίος απήυθυνε λόγους πνευματικούς και παρηγοριάς στους γονείς παππούδες γιαγιάδες και στο ποίμνιο του.

Πως έγινε η τραγωδία

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ήταν το 3χρονο αγοράκι, όταν έφθασε στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά, οι αστυνομικοί, το μετέφεραν με περιπολικό σε μια ύστατη προσπάθεια να το σώσουν. Ο αγώνας των αστυνομικών και όλο το δραματικό χρονικό της υπόθεσης με τον θάνατο του παιδιού που συγκλονίζει την Τήνο περιγράφεται στην πρώτη καταγραφή της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σήμα: «Την 29η Αυγούστου 2023 και ώρα 09:15 προσήλθε στην υπηρεσία μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του ηλικίας περίπου τριών ετών, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς, διότι όπως ανέφερε ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών.

Αμέσως ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, παρείχε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιού από τον οισοφάγο του παιδιού. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο κέντρο υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας μας.

Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Τήνου όπου το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών τα παιδί απεβίωσε περί την 10:15 ώρα».

Πηγή: newsit