Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Νόσος Καβασάκι δωμάτια νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θρόμβωση Κορονοϊός νοσοκομεία

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σε καταστολή έβαλαν και πάλι οι γιατροί την 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κρήτη και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη μεταβολή, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή.

Δείτε επίσης: Σταματάνε τα κατασταλτικά φάρμακα στην 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

Χθες, και μετά από 15 ημέρες νοσηλείας του κοριτσιού, οι γιατροί άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα καθώς οι ενδοκράνιες πιέσεις είχαν υποχωρήσει, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση, όμως η απότομη μεταβολή της υγείας του, το οδήγησε και πάλι στην ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό της υπόθεσης της 17χρονης

Η 17χρονη φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική, είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν, ενώ η κλήση για τη μεταφορά της έγινε στις 11:15 π.μ.

Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

Η 17χρονη μαθήτρια είχε έρθει στην Κρήτη και διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα μαζί με συμμαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Πηγή: creta24.gr