Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Επιμένει στην εκπυρσοκρότηση του όπλου ο 39χρονος

αστυνομία Σέρρες Θεσσαλονίκη

Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα

Στο θρήνο έχει βυθιστεί το Ηράκλειο μετά τη γυναικοκτονία στα Καμίνια, ενώ ο 39χρονος κατηγορούμενος μιλάει για δυστύχημα.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη γυναικοκτονία στο Ηράκλειο, μεταφέρθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 29χρονη σύντροφό του. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο διαμέρισμα που έμεναν. Με μια ολόκληρη περιοχή να παρακολουθεί τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια. Τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να βάζουν σε ασθενοφόρο τη σορό της αδικοχαμένης κοπέλας.

Στο σενάριο ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος επέμεινε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου ο 39χρονος άντρας από την Αλβανία που το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του στα Καμίνια, ενώ ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο δράστης – “Ελάτε σκότωσα την γυναίκα μου” (ΦΩΤΟ)

Στο δικαστικό μέγαρο έφτασε υπό άκρα μυστικότητα, εισερχόμενος από την πίσω πόρτα και βγήκε λίγη ώρα αργότερα έχοντας πάρει προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, σκυφτός και με ήρεμο βηματισμό, έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα όπου επανέλαβε τη θεωρία που είχε εκθέσει από την προηγούμενη μέρα και στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή εκείνος και η σύντροφός του περιεργάζονταν το όπλο για πλάκα και εκείνο εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντάς την επί τόπου.

Η γυναικοκτονία στην Κρήτη εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μικρό διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στα Καμίνια, όπου συγκατοικούσε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο. Ο 39χρονος άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, τον βρήκαν να τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρισκόταν σε σύγχυση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία ο 39χρονος Αλβανός επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος. Ακολούθησε άγριος καυγάς με την 29χρονη Ρουμάνα σύντροφό του και κάποια στιγμή ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν ακαριαίος.

Αμέσως μετά τη γυναικοκτονία, ο 39χρονος φέρεται να πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του. «Ελάτε την σκότωσα» είπε σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στην περιοχή του Ηρακλείου περιπολικά, αλλά και ασθενοφόρο. Η 29χρονη γυναίκα όμως ήταν ήδη νεκρή.