Σε πλειστηριασμό για 365.000 ευρώ το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου

Ανδρέας Μικρούτσικος Big Brother

Απειλείται εδώ και χρόνια η προσωπική του περιουσία

Στο σφυρί βγαίνει η την κατοικία του Ανδρέα Μικρούτσικου στην Κηφισιά, λόγω χρεών που δεν έχει αποπληρώσει ο παρουσιαστής.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 365.000 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η doValue.

Ειδικότερα πρόκειται για oικόπεδο γωνιακό επιφανείας 1834,26 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Ευβοίας πλησίον του Άλσους Κηφισιάς και του σταθμού ΗΣΑΠ.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών στο οποίο περιλαμβάνονται:

-Η μεζονέτα (διώροφη κατοικία) η οποία έχει αυτοτελή επιφάνεια 137,60 τμ και προσαρτημένη επιφάνεια 23,30 τμ, ήτοι συνολική επιφάνεια 160,90 τμ και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 119/1000. Συνορεύει Βόρεια με άλλη μεζονέτα και με κοινόχρηστο κήπο, Νότια με ιδιόχρηστο κήπο και πέραν αυτού με την οδό Ευβοίας, Ανατολικά με ιδιόχρηστο κήπο και πέραν αυτού με την οδό Μενάνδρου και Δυτικά με κοινόχρηστο και ιδιόχρηστο κήπο.

Ανήκει στο ανατολικό συγκρότημα κατοικιών του οικοπέδου και έχει στο ισόγειο την είσοδο, το wc, κουζίνα, καθημερινό με χώρους καθιστικού και φαγητού και σκάλα ανόδου. Στον όροφο υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, εξώστες και σκάλα ανόδου στο δώμα. Στο δώμα εκτός από τον υπαίθριο χώρο ταράτσας υπάρχει η απόληξη του κλιμακοστασίου και χώρος αποθήκης της στέγης (σοφίτα). Στην μεζονέτα ανήκει η αποκλειστική χρήση ακαλύπτου (κήπου) 235 τμ.

–Αποθήκη υπογείου με επιφάνεια 8,60 τμ

–Θέση στάθμευσης υπογείου, επιφάνειας 12,50 τμ,

Οι τιμές πρώτης προσφοράς

Οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί για τη μεζονέτα σε 355.000 ευρώ, για την αποθήκη σε 3.000 ευρώ και για το χώρο στάθμευσης σε 7.000 ευρώ.

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος και επιταχθέντος κεφαλαίου, με ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου του επιταχθέντος ποσού».

Διαβάστε επίσης  Ξέσπασε σε δάκρυα ο Ανδρέας Μικρούτσικος: "Δεν υπήρχε μακαρόνι, ηλεκτρικό, νερό" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ακίνητο βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις και κατασχέσεις.

Το εξοχικό στη Μήλο

Πριν έναν περίπου χρόνο, στις 14 Ιουλίου 2022, βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε χέρια και το εξοχικό του Α. Μικρούτσικου στη Μήλο.

Το ακίνητο βγήκε με τιμή εκκίνησης 335.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 336.650 ευρώ.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο έκτασης 3.020 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαύρα Γκρεμνά (Σταυρός) του Δ.Δ. Μήλου. Στο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 110,96 τ.μ. , στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17,10 τ.μ., πρώτο όροφο 88,86 τ.μ. και υπόγειο 49,56 τ.μ.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue και μαζί βγήκε ένα ακόμη όμορο μικρό αγροτεμάχιο, έκτασης 370 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με τιμή εκκίνησης 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών, βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδόλιμνης, ενώ το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, αλλά και καλή θέα προς την θάλασσα και τον Αδάμαντα.

Το ακίνητο αποκτήθηκε το 1993 ενώ από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής που κατασκευάστηκε.

Χρόνιες οι απειλές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως είναι γνωστό, υπέστη κατά το παρελθόν οικονομική καταστροφή με αποτέλεσμα εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον να απειλείται η προσωπική του περιουσία.

Σε δηλώσεις του το 2016 είχε αναφέρει ότι μέλημα του ήταν να σώσει το σπίτι που διαμένει στην Κηφισιά, αλλά και το αγαπημένο του ησυχαστήριο στη Μήλο, το οποίο διακρίνεται για την ανεμπόδιστη θέα του στον κόλπο του Παλαιοχωρίου.

Αυτά τα δύο σπίτια ήταν τα τελευταία που του είχαν απομείνει.