Σπύρος Φωκάς: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του ηθοποιού

Σπύρος Φωκάς ηθοποιός θάνατος

Πότε θα γίνει η κηδεία του

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού Σπύρου Φωκά, σε ηλικία 86 ετών.

Η κηδεία του Σπύρου Φωκά θα γίνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Α νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ.

Εν συνεχεία θα οδηγηθεί στο κρεματόριο Ριτσώνας για αποτέφρωση εκφράζοντας την τελευταία βούληση- επιθυμία του.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Δείτε επίσης: Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς

Όσοι επιθυμούν στεφάνια μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνα: 210-8088000- 6970119900.

Ποιος ήταν ο Σπύρος Φωκάς

O Σπύρος Ανδρουτσόπουλος, καλλιτεχνικά γνωστός, ως Σπύρος Φωκάς, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου 1937. Ο αγαπημένος Ελληνας ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είχε σημαντική καριέρα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, συμμετείχε μέχρι και σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood, όπως “Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του”, του Λουκίνο Βισκόντι και “Το διαμάντι του Νείλου”.

Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα. Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο ηθοποιός ήταν 9 ετών.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές με τον πρώτο του γάμο να πραγματοποιείται όταν ήταν 21 χρονών και τον τελευταίο όταν ήταν 76. Σύμφωνα με δηλώσεις του δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γιατί δεν του αρέσει ο κόσμος που ζει ο ίδιος και γι’ αυτό δεν θέλησε να υποχρεώσει κανένα παιδί να ζήσει σε αυτό τον κόσμο.

Τον αποκαλούσαν Ελληνα Ομάρ Σαρίφ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi