Αυξήθηκαν κατά 21% οι ελληνικές εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση το Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), οι ελληνικές εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2021 και ανήλθαν σε 763 εκατ. ευρώ, κατέγραψαν σημαντική αύξηση, κατά 21% σε σχέση με το 2020.

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία της αλυσίδας ήταν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, ήτοι του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 49%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο, και ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 11%, ανερχόμενες σε 333 εκατ.

Η πορεία των εξαγωγών ενδυμάτων ήταν, κατά τον ΣΕΠΕΕ, εντυπωσιακή στο τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου, καθώς καταγράφηκε αύξηση 70%, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η μείωση 30% του πρώτου διμήνου. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν, κατά 8%, και ανήλθαν σε 173 εκατ. Όσον αφορά τις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 4,9%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 12%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 2% και έφτασαν σε αξία τα 730 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *