Η ακρίβεια “χτύπησε” και το σουβλάκι – Ερχονται νέες αυξήσεις στις τιμές (ΒΙΝΤΕΟ)

ελληνικά φαγητά

Ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των τεσσάρων ευρώ

Ολοένα και πιο αυξημένες παρουσιάζονται οι τιμές στο σουβλάκι, ενώ τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Αν λοιπόν το σουβλάκι σήμερα σας φαίνεται πανάκριβο σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν πριν από 1, 2 ή και περισσότερα χρόνια, ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις, παραμονές των φετινών Χριστουγέννων.

Όπως αποκαλύπτει στο Live News ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος. Το σουβλάκι ετοιμάζεται να σπάσει σε χρόνο ρεκόρ και το φράγμα των τεσσάρων ευρώ.

Η μέση τιμή σήμερα για το τυλιχτό στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.

Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Διαβάστε επίσης  Μειωμένες τιμές σε χιλιάδες προϊόντα από αύριο στα σούπερ μάρκετ

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Για την ιστορία, το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Οι εποχές που το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχουν όπως φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τιμές ανηφορίζουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα των 4 ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αττικής.

Πηγή: LIVE NEWS (mega)