Γιατί τα μωρά του Νοεμβρίου είναι πιο ξεχωριστά

μωρό αγκαλιά

Ολα όσα δεν ήξερες για τα παιδιά αυτού του μήνα

Εδώ και λίγες μέρες διανύουμε τον προτελευταίο μήνα του χρόνου, ο οποίος είναι λίγο πιο ξεχωριστός από τους υπόλοιπους μήνες.

Οι ερευνητές μάλιστα λένε ότι τα μωρά που γεννιούνται τον μήνα Νοέμβριου έχουν ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Αυτά είναι:

Πιθανότητες να είναι καλύτερα στα σπορ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of International Sports Medicine, τα παιδιά που γεννιούνται αυτή την εποχή του χρόνου τείνουν να έχουν έως και 10% καλύτερες επιδόσεις σε τεστ αθλητικών δεξιοτήτων από τους συνομηλίκους τους.

Κοιμούνται περισσότερο

Ένα μπόνους και για τις εξαντλημένες μαμάδες και τους υποστηρικτικούς μπαμπάδες: Τα μωρά του Νοεμβρίου είναι λιγότερο πιθανό να σας κρατήσουν ξύπνιους όλη τη νύχτα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Sleep.

Καλύτερο ανοσοποιητικό

Από άποψη υγείας, είναι πολύ καλό να γεννηθείς αυτόν τον μήνα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου λένε ότι τα μωρά που γεννιούνται το Νοέμβριο έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ανοσοποιητικές ασθένειες.

Αποδίδουν αυτή τους την ικανότητα στο γεγονός ότι έχουν επωφεληθεί από το καλοκαιρινό φως του ήλιου και τη βιταμίνη D κατά τη διάρκεια της κύησης.

Είναι πιο ευτυχισμένα

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό PLOS One δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον Νοέμβριο έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από τα παιδιά που γεννιούνται άλλους μήνες.

Μπορεί να φτάσουν τα 100 χρόνια

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Aging Research βρήκε ότι τα παιδιά που γεννιούνται αυτή την εποχή είναι πιο πιθανό να γιορτάσουν τα 100ά γενέθλιά τους από ό,τι εκείνα που γεννιούνται άλλους μήνες.

Μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν αριστερόχειρες

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης υποστηρίζουν ότι τα αγόρια που γεννιούνται από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αριστερόχειρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 13.000 ενήλικες εκ των οποίων το 7,5% ήταν γυναίκες αριστερόχειρες και το 8,8% άντρες. Οι ερευνητές μελέτησαν τις ημερομηνίες γέννησης των αντρών και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ήταν οι άντρες που είχαν γεννηθεί μεταξύ Halloween (31 Οκτωβρίου) και Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: imommy.gr

Παιδί φωτό: pixabay