Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες και οι πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο – Τι θέση κατέχει η Ελλάδα

παραλία Θάσος Πόρτο Βαθύ ή Marble Beach απόδραση διακοπές νησί

Ποια χώρα κατέχει την πρωτιά για έβδομη φορά

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το UN Sustainable Development Solutions Network η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, με τη Φινλανδία να βρίσκεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση.

Στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκονται οχτώ ευρωπαϊκές χώρες με τη Δανία να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας των 140 χωρών και την Ισλανδία στην τρίτη. Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε επίσης Σουηδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Αυστραλία.

Πτώση στην κατάταξη είχαν η Βρετανία που βρέθηκε στην 20η θέση πίσω από χώρες όπως η Λιθουανία ή η Τσεχία αλλά και οι ΗΠΑ που υποχώρησαν οχτώ θέσεις σε σχέση με το 2023 (23η θέση φέτος – 15η το 2023).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, υποχωρώντας έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 όταν είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας.

Διαβάστε επίσης  Αυτή είναι η χώρα όπου όλοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους την ίδια μέρα

Οι ερευνητές που ανέλυσαν τα ευρήματα διαπίστωσαν, επίσης, πως όσοι έχουν γεννηθεί πριν το 1965 είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους γεννήθηκαν μετά το 1980 με την ευτυχία των millenials να εκτιμάται ότι υποχωρεί κάθε χρόνο που περνάει, ενώ αντίθετα αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια η ικανοποίηση των boomers.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νεότεροι σε ηλικία Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί περνάνε μια φάση που ομοιάζει με «την κρίση της μέσης ηλικίας».

Η έρευνα The World Happiness Report βασίζεται στις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις που κάνουν οι πολίτες των κρατών σχετικά με τις ζωές τους αλλά και τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν.

Δείτε τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου: