Ανοιχτή συζήτηση για τις επιπτώσεις από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕ.ΠΑ.Ν.) της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού Ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη” διοργανώνει σήμερα η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κορδελιού – Ευόσμου “Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 μ.μ., στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕ.ΠΑ.Ν.), πρώην Κοιμητήρια Κορδελιού, επί […]

Στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕ.ΠΑ.Ν.) της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού

Ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη” διοργανώνει σήμερα η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κορδελιού – Ευόσμου “Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ”.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 μ.μ., στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕ.ΠΑ.Ν.), πρώην Κοιμητήρια Κορδελιού, επί των οδών Παπαδιαμάντη 1 και Κατσαντώνη, της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Αιματολογίας – Αιμόστασης του ΑΠΘ και πρώην διευθυντής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παντελής Μακρής.

Διαβάστε επίσης
Ανοικτή συζήτηση με το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη

Η Δυτική Θεσσαλονίκη, ως γνωστόν, ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν οι βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Την τελευταία πενταετία, όμως, το πρόβλημα έχει ενταθεί σε επικίνδυνο βαθμό, με αποτέλεσμα τα προβλήματα υγείας να αυξάνονται, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς προς εξεύρεση λύσης και να ενισχύσει το αίτημα της κίνησης για επικαιροποίηση της παλαιότερης επιδημιολογικής έρευνας του κ. Παντελή Μακρή, με τη διεξαγωγή νέας σχετικής μελέτης στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.