Με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς γιόρτασε τα Κούλουμα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας χιλιάδες κάτοικοι του Ευόσμου και του Ελευθερίου – Κορδελιού γιόρτασαν τα Κούλουμα στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε τρία σημεία του δήμου.

Στο Θεατράκι, στον πεζόδρομο του Ελευθερίου – Κορδελιού, στο πάρκο των Προσκόπων στον Εύοσμο και στο πάρκο Ελπίδας, επίσης στον Εύοσμο, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έστησε τραπεζοκαθίσματα και τηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας μοίρασε χαλβά, φασόλια, ελιές, λαγάνες, ταραμά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα

Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι, σε κάθε μία από τις τρεις εκδηλώσεις υπήρχε μουσική και παρουσιάζονταν παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους σηκώνονταν από τα τραπέζια τους και χόρευαν αυθόρμητα.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα

«Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και φώτιση τώρα που μπαίνουμε στη Μεγάλη Σαρακοστή. Ενωμένοι, όπως σήμερα, θα καταφέρουμε να κάνουμε το δήμο μας σημείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Χρόνια πολλά σε όλους», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα

Αποκριάτικη παρέλαση και πάρτι

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κορυφώθηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου με την αποκριάτικη παρέλαση στο Ελευθέριο – Κορδελιό και το αποκριάτικο πάρτι για παιδιά στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, η οδός Ανδρέα Παπανδρέου και ο πεζόδρομος του Ελευθερίου – Κορδελιού γέμισαν από πολλά χαμόγελα, αστείρευτο κέφι και πολύχρωμες φορεσιές μικρών και μεγάλων.

Την τιμητική τους είχαν οι σερπαντίνες, τα κομφετί, ενώ DJ έπαιζαν αποκριάτικη μουσική. Η παρέλαση ξεκίνησε από το παλιό δημαρχείο του Ελευθερίου – Κορδελιού και κατέληξε στο Θεατράκι του πεζοδρόμου, όπου στήθηκε αποκριάτικο πάρτι.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και οι γονείς τους διασκέδασαν με κλόουν, ανιματέρ και άφθονη αποκριάτικη μουσική.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Καθαρά Δευτέρα