Δράμα: Εντυπωσιακό το έθιμο με τα καραβάκια στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Δράμα Αγία Βαρβάρα καραβάκια

Πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας σήμερα και η Δράμα έχει βάλει τα γιορτινά της για τον εορτασμό της πολιούχου και προστάτιδας της πόλης.

Ετσι, σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το γνωστό έθιμο με τα καραβάκια.

Το έθιμο, που η ιστορία του χάνεται στα βάθη του χρόνου, πραγματοποιείται μπροστά από το εκκλησάκι της Αγία Βαρβάρας, δίπλα ακριβώς από τη λίμνη στον βυθό της οποίας διασώζονται τα ερείπια της πρώτης μεγάλης εκκλησίας που ήταν αφιερωμένος στην πολιούχο της Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού.

Δράμα καραβάκια

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο της πόλης για να ρίξουν τα καραβάκια τους, συνοδευόμενα από ένα αναμμένο κεράκι και πολλές ευχές.

Δράμα καραβάκια

Τα κατασκεύασαν με περίσσεια αγάπη και μεράκι και παράλληλα με πνεύμα έντονου συναγωνισμού τόσο για το ποιος θα έχει το καλύτερο «καράβι» όσο και για το ποιο από αυτά, θα «βυθιστεί» πιο εντυπωσιακά, όταν λιώσει το κερί και τυλιχτεί στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης
Πτώση Phantom: Δεκάδες στεφάνια για την κηδεία του σμηναγού στον Γρανίτη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Δράμα καραβάκια

Δράμα καραβάκια

Λιτάνευση της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας και κατάθεση αυτών στον Μητροπολιτικό ναό Εισοδείων της Θεοτόκου.

Εκεί, θα λάβει χώρα ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, ενώ από τις 21.00 μ.μ. έως 12.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας θα τελεσθεί αγρυπνία.

Δράμα καραβάκια

Ανήμερα της εορτής και ώρα 07.30 το πρωί έως και 10.30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 11.00 το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, έχει προγραμματίσει να προσφέρει την παραδοσιακή «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες στον όμορφο χώρο της Ονειρούπολης, ενώ στις 12.00 θα ακολουθήσει δοξολογία για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο «ΦΩΣΤΗΡΙΔΗ».

Δράμα Αγία Βαρβάρα

Δράμα Αγία Βαρβάρα

Δράμα Αγία Βαρβάρα

Δράμα Αγία Βαρβάρα

Δράμα Αγία Βαρβάρα