Γιατί δεν πρέπει να βάζετε την διεύθυνσή σας στο βιογραφικό σας

βιογραφικά

Τι πρέπει να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε

Περίπου 7,4 δευτερόλεπτα παίρνει σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων για να διαβάσει το βιογραφικό που του έχετε παραδώσει ή στείλει.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να τους πείσετε πως είστε ο ιδανικός υποψήφιος, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μόνο τις πιο σημαντικές πληροφορίες στο βιογραφικό σας.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το CNBC, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την εκπαίδευση αλλά και την επαγγελματική εμπειρία που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση καθώς και αντίστοιχες, δεξιότητες.

Τι γίνεται όμως με τις πληροφορίες που αφορούν τη διεύθυνση κατοικίας;

Πρέπει οι πιθανοί εργοδότες να δουν ακριβώς πού μένετε στην κορυφή του βιογραφικού σας; «Όσον αφορά τη φυσική σας διεύθυνση», αναφέρει η Αντζελίνα Νταρίσαβ, career coach, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της C-Suite Coach, «είναι πολύ σπάνιο να χρειάζεται σαν πληροφορία». Ωστόσο, είναι καλό «να αναγράφεται στο βιογραφικό σας, η πόλη μόνιμης κατοικίας», υποστηρίζει.

Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας για την οποία υποβάλετε αίτηση, ενδέχεται να διαθέτουν εσωτερικά συστήματα πρόσληψης που τους βοηθούν να ταξινομήσουν τους αιτούντες. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «φίλτρα που αναζητούν υποψήφιους για συγκεκριμένες πόλεις», εξηγεί.

«Θέλετε να δείξετε ότι μπορείτε να μετακινηθείτε εκεί χωρίς προβλήματα; Εάν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας που είναι υβριδική ή πλήρους απασχόλησης στο γραφείο, ίσως σκεφτείτε να συμπεριλάβετε και την πόλη σας», προσθέτει η Αμάντα Ογκουστίν, ειδικός σύμβουλος σταδιοδρομίας στην TopResume.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: newsmoney