Η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΦΩΤΟ)

Σ.Δανιηλίδης: Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα… Σε αποκαλυπτική των νέων σχεδίων της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) για τη διεύρυνση και επέκταση του δικτύου κρίσιμων υπηρεσιών εξελίχθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση-χορός των μελών των ΚΑΠΗ. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο […]

Σ.Δανιηλίδης: Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα…

Σε αποκαλυπτική των νέων σχεδίων της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) για τη διεύρυνση και επέκταση του δικτύου κρίσιμων υπηρεσιών εξελίχθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση-χορός των μελών των ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 μέλη και από τα εννέα ΚΑΠΗ του δήμου, με την παραδοσιακή κοπή της πίτας να αποδεικνύεται… τυχερή για όλη την κοινωνία. Κι αυτό καθώς τα όσα ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον πρόεδρο του ΔΚΚΠΑ Αρίστο Γαλάνο και την αντιπρόεδρο Ελένη Αντωνιάδου συνιστούν μια νέα ώθηση του μεγάλου οράματος για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, με δομές και υπηρεσίες, από το οποίο δεν θα εξαιρείται κανείς, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι-μέλη των ΚΑΠΗ, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι.

«Όσες μεγάλες και να είναι οι δυσκολίες, όσο άσχημος -και βρώμικος πολλές φορές- να είναι ο πόλεμος τον οποίο δεχόμαστε, όταν βλέπουμε στο πρόσωπό σας την αγάπη, την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας δεν φοβόμαστε τίποτα για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα κι αυτήν την προσπάθεια. Δεν φοβόμαστε τίποτα γιατί ό,τι κάνουμε, και σχεδιάζουμε να κάνουμε, είναι για να προσφέρουμε σε σας», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στο σύντομο χαιρετισμό του.

Νέοι στόχοι
Όπως ανακοινώθηκε από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη Βασίλης Καραμάνης, ο πρώην γ.γ. Δημ. Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Παρή Γενίτσαρη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι:
• Το δίκτυο των δημοτικών ιατρείων, που λειτουργεί με 32 ιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, θα ενισχυθεί επιπλέον με αγγειοχειρουργό, γαστρεντερολόγο και πνευμονολόγο, για τη σύμβαση των οποίων κινήθηκε η σχετική διαδικασία,
• Το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών θα επεκταθεί με την αγορά παρακείμενου οικοπέδου για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων,
• Το δημοτικό ιατρείο στο ΚΑΠΗ Πεύκων θα επεκταθεί σε χώρο εντός του δημοτικού καταστήματος για την τοποθέτηση νέων σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων Ω.Ρ.Λ. και οφθαλμολογικού,
• Στο δημοτικό κατάστημα του Αγ. Παύλου θα μεταφερθούν οι υγειοκοινωνικές υπηρεσίες με στόχο να δημιουργηθεί ένα πλήρες δημοτικό ιατρείο και να «απελευθερωθεί» χώρος από τα τρία ΚΑΠΗ προς όφελος των δραστηριοτήτων των μελών τους,
• Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το μεγάλο πρόγραμμα των εκδρομών των μελών, με στόχο φέτος να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι από τα 6.000 μέλη που πήραν μέρος στο περσινό πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, έγινε στην ολοκλήρωση και εξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου στην οδό Επταπυργίου (Συκιές), η παράδοση του οποίου είναι ζήτημα χρόνου. Αρχικά σ’ αυτό θα μεταφερθεί το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα δημιουργηθεί το τέταρτο ΚΗΦΗ, για να ακολουθήσει ο εξοπλισμός του κτιρίου με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, «από αξονικό τομογράφο έως και μαστογράφο καλύπτοντας όλες τις βασικές ιατρικές ειδικότητες», όπως τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
«Με βάση το νομικό οπλοστάσιο, μα κυρίως το μεράκι, το όραμά μας και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, επιχειρήσαμε και φέραμε σε πέρας αυτό το στολίδι, αυτό το διαμάντι στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη τη χώρα, και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μη σας λείπει τίποτα, παρά τα εμπόδια που συναντάμε. Το αξίζετε και το δικαιούστε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας έντονη κριτική στην Πολιτεία που δεν κατοχυρώνει θεσμικά και νομικά την άσκηση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τους δήμους σε συμβασιοποίηση με τον ΕΟΠΠΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Επιτέλους αυτή η χώρα θα μπορέσει να προσφέρει στην κοινωνία αυτά που δικαιούται ο πολίτης κι αυτά που αξίζει; Το κράτος και η κυβέρνηση αντί να κόβει μισθούς και συντάξεις θα μπορούσε να κάνει οικονομία και να περιστείλει σπατάλες και δαπάνες με τέτοιες δομές και μεταρρυθμίσεις. Από έρευνα προκύπτει ότι μέσα από τέτοιες δομές μπορεί να εξοικονομηθεί ένα δισ. ευρώ τον χρόνο για την εθνική οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Συνεχίζουμε απτόητοι…»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΚΚΠΑ Αρίστο Γαλανό, το δίκτυο των ιατρικο-κοινωνικών υπηρεσιών εξυπηρετεί το 15% του γενικού πληθυσμού του δήμου, ενώ μέσα στο 2017 καταγράφηκαν περισσότερες από 100.000 επισκέψεις-εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία. «Παρά τις τρικλοποδιές που μπαίνουν εμείς συνεχίζουμε απτόητοι θέτοντας κάθε χρόνο και νέους στόχους, για τους οποίους αγωνιζόμαστε με πείσμα και θέληση. Στόχος μας να μην υπάρχει ούτε ένας ηλικιωμένος που να μένει χωρίς εξυπηρέτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Ελένη Αντωνιάδου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα δημοτικά ιατρεία κάνοντας λόγο για «έναν δυνατό και οραματικό στόχο που θα αναπτυχθεί πλήρως με την τελική σύνδεση του δικτύου με τη ναυαρχίδα του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου, ενισχύοντας παράλληλα τα κατά τόπο ιατρεία με ιατρούς και σύγχρονο εξοπλισμό, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο ενημέρωση-πρόληψη-κατεύθυνση».

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, όπως ήταν αναμενόμενο, «ζέσταναν» ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, μετά τα μέλη των ΚΑΠΗ να διασκεδάζουν στη συνέχεια με τραγούδι και χορό.
Νωρίτερα, η διοίκηση του ΔΚΚΠΑ τίμησε για την πολυετή εθελοντική του προσφορά το μέλος του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών Αθανάσιο Ταυρίδη με τιμητική πλακέτα που του απένειμε ο πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης. Ακολούθησε η κοπή της πίτας με το φλουρί να πέφτει στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου, ενώ τυχερά αναδείχθηκαν και τρία μέλη καθώς τα φλουριά αντιστοιχούσαν σε τετραήμερη διανυκτέρευση στη Σαντορίνη, σε ηλεκτρική σκούπα και δωροεπιταγή 100 € σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά έγχορδο μουσικό σχήμα, όπως επίσης και χορευτικές ομάδες παιδιών, που συμμετέχουν σε προγράμματα του δήμου.