Αυστηρό μήνυμα Μαξίμου σε Σούνακ: “Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε από όσα έχουμε ήδη πει”

Μέγαρο Μαξίμου

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ εξαπέλυσε σήμερα (29/11) επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Λίγη ώρα μετά, το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε αυστηρή απάντηση στις δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ.

Δείτε επίσης: Επίθεση Σούνακ στον Μητσοτάκη: «Οταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν»

«Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε από όσα έχουμε ήδη πει», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον Βρετανό πρωθυπουργό για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί

Νωρίτερα σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη τους συνάντηση κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «μεγαλομανία».

Μάλιστα, ο Σούνακ επέμεινε στη θέση του πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε την υπόσχεσή του να «συζητήσουν τη μακροχρόνια αυτή διαμάχη τους κατ’ ιδίαν», όπως μεταδίδει το Skynews.

Ισχυρίστηκε δε ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών, ισχυρισμό που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.

Πηγή φωτογραφίας: Εurokinissi