Απάντηση Κυριζίδη στη δωρεά πολυτελούς οχήματος στο δήμο Θεσσαλονίκης

πληρωμές δήμος Θεσσαλονίκης τεστ δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη rapid tests Ελληνική Επανάσταση

Μετά τα όσα ανέφερε ο Δρόσος Τσαβλής

Το ζήτημα δωρεάς πολυτελούς οχήματος στο δήμο Θεσσαλονίκης έθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Δρόσος Τσαβλής.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ένας φίλος του δημάρχου προχώρησε στη δωρεά αυτή στο δήμο Θεσσαλονίκης και αν το όχημα θα χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Ο προέδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, Εφραίμ Κυριζίδη, μέσω δήλωσής του απάντησε λέγοντας: “Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έκρινε πως ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας θα ήταν σκόπιμο να αποκτήσει κατάλληλο όχημα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών (μετακίνηση και συνοδεία επίσημων προσκεκλημένων, μετάβαση σε άλλες περιοχές της χώρας, κοκ), καθώς δεν υπάρχει σήμερα αντίστοιχο στον στόλο του.

Για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, αναζητήθηκε πιθανή χορηγία–δωρεά και παράλληλα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη δυνατότητα να υπάρξει ανάλογη αδειοδότηση απόκτησης ενός τέτοιου οχήματος.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξαναβρίσκει τους “ρυθμούς” του μετά το χτύπημα από χάκερς - Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής στο Thes.gr

Η σχετική αποδοχή δωρεάς ενός οχήματος υψηλότερου κυβισμού και αξίας τέθηκε αρχικά ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά αποσύρθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου, με στόχο τη διασαφήνιση του ζητήματος από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτούργησε θεσμικά και όχι εν κρυπτώ, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες οδούς. Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε όχημα πιθανά αποκτηθεί στο μέλλον δεν προορίζεται προς κάλυψη των μετακινήσεων του Δημάρχου, καθώς ο τελευταίος κινείται με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, που παραχωρήθηκε κατά χρήση ως χορηγία εταιρείας αυτοκινήτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *