Διπλωματικές πηγές για Μπελέρη: “Η ανακοίνωση της αλβανικής Εισαγγελίας παραβιάζει το δικαίωμα της δίκαιης δίκης”

Χειμάρρα Φρέντι Μπελέρης

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης

Διπλωματικές πηγές τοποθετήθηκαν για την ανακοίνωση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς της Αλβανίας για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζουν ότι «την ίδια στιγμή οι αλβανικές Αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία».

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους διεθνείς και Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.