Επισκέφθηκε την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ο Ερντογάν – Με ποιους συναντήθηκε (ΦΩΤΟ)

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

Μετά το πέρας της επίσκεψης, αναχώρησε για το αεροδρόμιο

Στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα μετέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου ολοκληρώθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Κατά την άφιξή του στην πρεσβεία της Τουρκίας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν.

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

Είναι ενδεικτικό ότι Ερντογάν και Αταμάν μίλησαν επί αρκετή ώρα έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να ακούει χαμογελαστός τον τεχνικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Δείτε επίσης: Οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπογράφηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ο Αταμάν με ειδική άδεια έφυγε για λίγες ώρες από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού Aktor για το σημερινό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε στην τουρκική πρεσβεία για να υποδεχθεί στην Αθήνα τον Τούρκο πρόεδρο ως ο πιο εξέχων Τούρκος πολίτης που εργάζεται στην Ελλάδα.

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη της οικογένειας του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1995 και η τουρκική πλευρά τον αποκαλεί «αείμνηστο ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

Επίσης, στην τουρκική πρεσβεία, βρίσκονταν για να συναντήσουν τον Ερντογάν μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αλλά και ο ιδιοκτήτης της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, ο Βύρων Νικολαΐδης ήταν ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

Η τουρκική πρεσβεία βρίσκεται στη Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στην Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονται και το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερντογάν πρεσβεία Τουρκία

 

Πηγή φωτό: Eurokinissi