Πηγές ΥΠΕΞ για Ερντογάν: “Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων”

ΥΠΕΞ Υπουργείο Εξωτερικών

Τονίζουν διπλωματικές πηγές για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο απάντησαν σήμερα το πρωί οι διπλωματικές πηγές.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων» τονίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε επίσης: Προκλητικός Ερντογάν: “Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο”

Πολλώ δε μάλλον, προσθέτουν, όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ερντογάν: “Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο”

«Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο» δήλωσε σε Τούρκους αξιωματικούς ο Ερντογάν όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν κατά Eurovision: "Να γιατί δεν πάμε, δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί"

«Είναι μια δήλωση που δεν έχουμε ξανακούσει από τον Τούρκο πρόεδρο από το 2002 οπότε κυβερνάει την Τουρκία, αλλά και από άλλο Τούρκο αξιωματούχο, τουλάχιστον δημόσια» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες.

Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι.

Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας» ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν σε μια πρωτοφανή επίδειξη μεγαλοϊδεατισμού.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi