Κύπρος: Κυβερνητική παρέμβαση για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ

Κύπρος μύρο Μονή Αββακούμ

Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο σε μοναστήρι στο οποίο εμπλέκεται η Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές, από την Νομική Υπηρεσία, για διερεύνηση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο, στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο ποινικοί ανακριτές θα συνεργαστούν με τους Ανακριτές της Αστυνομίας και διερευνήσουν και τους ισχυρισμούς που «προβάλλονται από τους εμπλεκόμενους, που, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και ισχυρισμούς εμπλοκής μελών της Αστυνομίας και άλλων προσώπων».

Η τελευταία αποκάλυψη είναι ένα βίντεο με τον δήθεν θαυματουργό σταυρό στη Μονή της Κύπρου.

Δείτε επίσης: Κύπρος: Αποκαλυπτικό βίντεο με τους δύο μοναχούς που “κατασκεύαζαν” το μύρο

Μοναχές εξαπατούνται την ώρα που η κάμερα καταγράφει. Το βίντεο δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Πολίτης».

Οι εικόνες ντροπής είναι από τις 28 Δεκεμβρίου 2023, οπότε ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριος συνομιλούσε με μοναχές που έφτασαν στο μοναστήρι για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Ο ίδιος καταγράφεται να παρουσιάζει στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου λέγοντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω.

Ο ηγούμενος είπε στις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό τον σταυρό το έχει τοποθετημένο σε κουτί.

Είναι το ίδιο κουτί, που σε άλλο βίντεο, αποκαλύπτεται ότι βάζουν μύρο από μπουκάλι…

Μάλιστα, για να παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, ο γέροντας Νεκτάριος έθεσε ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα. «Δεν θέλω να κάμουμε show» ήταν τα λόγια του Νεκτάριου.




Φίλος των μοναχών ο Μάνος Δρακωνάκης, ο οποίος είναι και δικηγόρος μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ακούω ρεπορτάζ και γίνεται ένας χαμός για τη συμπεριφορά του. Έχουμε όλοι προδικάσει και έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Το συγκεκριμένο βίντεο με το μύρο μπορεί να είναι μοντάζ. Δεν μπορώ να ξέρω πόσα θαύματα έχουν γίνει στο συγκεκριμένο μοναστήρι».

Πηγή: newsit.gr