Καραμανλής: “Δεν αυξάνονται τα διόδια” – Οι αλλαγές που έρχονται στη χρέωση

διόδια κίνηση

Τι τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Δεν θα αυξηθούν οι τιμές στα διόδια των εθνικών οδών ανά την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να μπουν χιλιομετρικές χρεώσεις.

Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων».

Ο αρμόδιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024. Επεσήμανε, μιλώντας στον Action24, ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς.

Αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές φορτηγών στα Μάλγαρα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας τους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε σχέση με τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας τόνισε: «Βλέπετε παντού εργοτάξια. Όπου πάτε στην Αθήνα, βλέπετε εργοτάξια».

Σημείωσε ότι αν και στα Εξάρχεια υπήρξε μία αναστάτωση, η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει. «Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», επισήμανε, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης.

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων. «Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρέπει και οι δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.