Μητσοτάκης: Εμφανίστηκε στο Tik Tok με καπέλο και skateboard για το Youth Pass (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΤΙΚ ΤΟΚ

Η χιουμοριστική ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Tik Tok ένα χιουμοριστικό βιντεάκι στο οποίο υπενθυμίζει στους νέους το Youth Pass.

«Μου είπαν όταν κάνω βίντεο για νέους πρέπει να εμφανίζομαι πιο νεανικός» λέει ο πρωθυπουργός, φορώντας ένα… ανάλογο καπέλο που του δίνει η Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας, μαζί με ένα skateboard.

 

@kyriakosmitsotakis_ ❗️Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου❗️#youthpass ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Έχουν γίνει 112.000 αιτήσεις από νέους 18-19 ετών και έχουμε ακόμα χρήματα για να γίνουν άλλες 90.000. Αξιοποιήστε το για υπηρεσίες, πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών», λέει ο κ. Μητσοτάκης που κλείνει το βίντεο με ένα αστείο για τα σκέιτ και κάνοντας και ο ίδιος.

Youth Pass

Είναι η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, με 200.000 νέους και νέες δικαιούχους ηλικίας 18 και 19 ετών, έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Μειώνονται οι τιμές σε 1500 προϊόντα, από 1 Απριλίου η αύξηση στον κατώτατο μισθό"

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι, οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

-φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
-που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
-υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.