Μητσοτάκης σε Μακρόν: “Συνεπής η Ελλάδα στην πολιτική φύλαξης των συνόρων” (ΦΩΤΟ)

Mητσοτάκης - Μακρόν

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (29/9) με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το μεταναστευτικό ζήτημα και η σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία κρατών-μελών προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις και τα δίκτυα των διακινητών να αποθαρρύνονται από το να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι.

Κυριάκος Μητσοτάκης Εμμανουέλ Μακρόν

Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9 στη Βαλέτα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας (5 και 6 Οκτωβρίου) στη Γρανάδα.

Διαβάστε επίσης  Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συνδρομή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, στο πνεύμα της επιστολής που έχει ήδη απευθύνει στους ηγέτες της MED9.

Κυριάκος Μητσοτάκης Εμμανουέλ Μακρόν

Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων. Συζήτησαν, ακόμη, και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κυριάκος Μητσοτάκης Εμμανουέλ Μακρόν